florya@tarhankoleji.k12.tr 0(212)598 98 76

İlkokul

Amacımız; öğrencinin ilgi, merak ve motivasyonunun yüksek tutulacağı, sorgulamaya dayalı, yaparak yaşayarak öğrenen, öğrenmeyi bir yaşam biçimi olarak benimseyen bireyler yetiştirmektir.

Merak eden, soru soran, araştıran – sorgulayan, duyarlı, iletişim kuran, eğlenerek öğrenen, mutlu çocuklar yetiştirmek gayesiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz.

Bunu gerçekleştirmek için Türk Millî Eğitiminin amaç ve ilkeleri doğrultusunda;

  • Öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini geliştirerek onları hayata ve üst öğrenime hazırlayıcı,
  • Öğrencilerin, millî ve evrensel kültür değerlerini tanımalarını, benimsemelerini, geliştirmelerini, bu değerlere saygı duymalarını sağlayan,
  • Öğrencilere bireysel, toplumsal sorunları tanıma ve bu sorunlara çözüm yolları arama alışkanlığı kazandıran,
  • Öğrencilerin becerilerini ve zihinsel çalışmalarını birleştirerek çok yönlü gelişmelerini sağlayan,
  • Öğrencilerin kendilerine güvenen, sistemli düşünebilen, girişimci, çağdaş teknolojileri etkili biçimde kullanabilen, plânlı çalışma alışkanlığına sahip estetik duyguları ve yaratıcılıkları gelişmiş bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlayan çalışmalar planlıyoruz.
  • İlkokul bölümümüzde temel ilkelerimiz; öğrenci merkezli ve oyun temelli bir öğretim modelini uygulamak, öğrencilerin yaratıcılıklarını ortaya çıkaran, STEM çalışmaları ile desteklenen, yaparak ve yaşayarak öğrenmenin gerçekleşmesini sağlamaktır. 
  • İlkokul bölümümüzde MEB tarafından belirlenen derslerin yanında, yoğun bir İngilizce ve ikinci yabancı dil programı uygulanmaktadır. Bunun dışında, STEM&MAKER, Düşünme Becerileri, Robotik Kodlama, Satranç, Kütüphane gibi derslerimiz ile öğrencilerimizin bilişsel ve duygusal gelişimlerini geliştirmeyi hedeflemekteyiz.

Yanımıza Aldığımız Kavramlar

Güven, Sağlık, Sevgi, Aidiyet,

Mutlu ve huzurlu bir eğitim öğretim ortamı,

Bilişsel, ruhsal, duygusal, mental ve fiziksel iyi oluş,

Sosyo – kültürel ve temel akademik becerilerin eş zamanlı gelişimi,

Yabancı Dil ve Kültürel Farkındalık,

Global Beceriler,

Evrensel Değerler,

Temel Amaçlarımız

lgi ve Yetenekleri Geliştirmek,

Atatürk İlke ve İnkılaplarını Benimsetmek,

Milli ve Evrensel Değerleri Eğitime Entegre Etmek,

Dünyanın iyi oluşuna katkıda bulunan bireyler yetiştirmek,

Öğrencilerin çok yönlü gelişimlerini sağlamak,

Güvenli, girişimci, çağdaş, teknolojiyi etkili kullanan, estetik ve global farkındalık sahibi bireyler yetiştirmek,

Sistematik ve analitik düşünebilen bireyler yetiştirmek,

Temel İlkelerimiz

Öğrenci Merkezli,

Sorgulama Temelli,

Keşfederek Öğrenme Öncelikli,

Yaratıcılığın Geliştirilmesi Ön Planda Olduğu,

Kültürel ve Evrensel Değerleri Dikkate Alan,

Aile Eğitimi ve Katılımını Önemseyen,

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlığının Rehberliğinde,

STEAM Çalışmaları,

Yabancı Dil Merkezli,

Dijital Yetkinlikleri Önemseyen,

Sistem Dinamiklerimiz

Yaratıcılık Eğitimi,

Ana Dil, Maetmatik Dili, Bilim ve Sanat Dili Çalışmaları,

STEAM Çalışmaları,

İngilizce ve İkinci Yabancı Dil Çalışmaları,

Oyun ve Hareket Çalışmaları,

Müzik ve Drama Çalışmaları,

Satranç ve Bilişim Teknolojileri Çalışmaları,

Modern Dans,

Disiplinler Arası Yaklaşım,

Global Farkındalık Çalışmaları,

Haftalık Bültenler

Öğrencilerimizin, geçmiş haftaya yönelik akademik bilgilerini kapsayan açıklamalar, dijital kaynak ev çalışmalarını içeren HAFTALIK BÜLTENLER K12Net üzerinden velilere gönderilir. 

Geliştirme Pekiştirme Çalışmaları

Tüm disiplinlerde  geliştirici ve pekiştirici ödevlerle öğrencilerin bilişsel gereksinimlerini karşılıyoruz. Öğrencilerin öğrenme, inceleme, üretme, araştırma, güdülenme gereksinimlerini geliştirerek onların daha iyi donanımlı bireyler olmalarına yardımcı olmayı hedefliyoruz.

Dersler

Eğitim Programı

Yabancı Dil

İlkokul döneminde amacımız; yabancı dile karşı olumlu tutum geliştirmelerini sağlamaktır. Bu dönemde yabancı dil eğitimi verirken çocuklara doğru telaffuz kazandırma, günlük yaşantıya aktarma, dil öğrenmeye temel oluşturma ve öğrencinin yabancı dil kültürünün farkına varması gibi hedeflerin kazandırılması amaçlanmaktadır. Hikaye okuma, drama ve sanat etkinlikleri yaparak, kavram ve kazanımlar baz alınarak eğitim verilmektedir.

Yabancı dil derslerimizde sorgulama temelli program baz alınır. Öğrencilerimiz, programda yer alan 6 tema alt çerçevesinde ilgili dil yapılarını ve kelimeleri öğrenirler. Yabancı dilde, dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerinin yanı sıra yaptığımız projeler, grup çalışmaları ve sunumlar esnasında öğrencilerimizin, yaratıcılık, iş birliği, eleştirel düşünme, iletişim, problem çözme ve sunum becerilerini de geliştirmeyi hedeflerimiz. 

Yabancı dil derslerimizde yaptığımız uluslararası kültür açılımları ile öğrencilerimizin farklı kültürler hakkında bilgi sahibi olmasını ve farklılıklardan keyif almasını amaçlarız. 

1. ve 2. sınıflarımızda uyguladığımız ses-bilgisi dersleri, öğrencilerimizin metinleri bağımsız bir şekilde okumasını ve öğrencilerimizin İngilizce okumaktan ve konuşmaktan keyif almasını ve yabancı dilde özgüven geliştirmesini sağlar aynı zamanda öğrencilerimiz bu derslerde İngilizce kelime hazinelerini geliştirirler. 

Öğrencilerimiz, seviyesine göre haftada en az bir İngilizce kitap okur ve kitaplarla ilgili okuduğunu anlama çalışmaları yapar. İlkokul 1.sınıftan 4. sınıfa kadar öğrencilerimize sonuç ve süreç odaklı yazma çalışmaları yaptırarak onların kendilerini yaratıcı bir şekilde, yazılı olarak ifade etmelerine katkıda bulunuruz. 

İngilizce Fen ve Matematik dersi içeriklerinin işlendiği CLIL derslerimizde öğrencilerimiz Fen ve Matematik derslerinde öğrendikleri konularda kendilerini İngilizce ifade etmeyi öğrenir. Bu derslerle ilgili kavramların İngilizcelerini öğrenerek uluslararası düzeyde kendilerini bu alanlarda da geliştirerek gelecekte bulunacakları akademik ortamlara zemin hazırlamış olurlar. Deneyler, projeler ve oyunlar oynayarak hayatın her alanında İngilizce kullanırlar. 

İkinci yabancı dil olarak Almanca eğitimine okul öncesinde başlayan öğrencilerimiz 3. ve 4.sınıfta Almanca, kendileri ve yakın çevreleri ile ilgili konularda basit sunumlar yapmaya başlar.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık

Öğrencilerimizin yeteneklerini tanımaları, olumlu benlik algısı, duygularını tanıma ve yansıtma, kendisini yönetebilme becerisi kazandırma, etkin iletişim becerileri sağlama, bilinçli davranış geliştirme, sorun çözme becerileri geliştirme, üretken, kendisi ve çevresi ile uyumlu ifadeleri rehberlik biriminin yanında yer aldığı kavramlardır ve PDR birimi hedeflerini bu doğrultuda oluşturmaktadır.

Tarhan Okulları PDR Birimi olarak okullarımızda gelişimsel, kapsayıcı ve önleyici rehberlik anlayışını benimsemekteyiz.

Rehber Öğretmenler Tarafından Yıl İçinde Yürütülen Çalışmalar

  • Bireysel öğrenci-veli görüşmeleri,
  • Grup çalışmaları
  • Rehberlik dersleri
  • Düzenli periyotlarda veli bültenleri
  • Veli seminerleri
  • PDR-Öğretmen görüşmeleri (öğrenciye yönelik takip, destek, müdahale çalışmaları

Ölçme ve Değerlendirme

Tarhan Koleji, eğitim öğretim politikalarını yeniden yapılandırmaya temel olacak verileri toplamak ve değerlendirmek; öğrenmenin ne düzeyde gerçekleştiğini belirlemek üzere ölçme ve değerlendirme çalışmaları yürütülmektedir. Çalışmalar yürütülürken Akademik Direktör, Koordinatörler, Okul Müdürleri, Bölüm Başkanları, Müdür Yardımcıları, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü ve ilgili öğretmenler işbirliği içerisinde hareket etmektedirler.

Genel ilkemiz, “Her öğrenci her türlü yeni bilgiyi, kendi bireysel gelişim çizgisine uygun olarak öğrenebilir.” ilkesidir. Ölçme ve değerlendirme sistemimiz; eğitim sistemimizin ve eğitim programlarımızın ayrılmaz birer parçasıdır.

  • Öğrenci Gelişim Raporları
  • Yabancı Dil Öğrenci Gelişim Raporları 
  • Değerlendirme Ölçekleri
  • Hazır Bulunuşluk Sınavları
  • Tema Değerlendirme Uygulamaları
  • Yazılı Sınavlar
  • Bilişsel Değerlendirme Çalışmaları
  • Tarhan Ortaöğretime Geçiş Sınavı Tarhan-OGS

Etkinlikler

Etüt Çalışmaları

Eğitim-öğretim süreci boyunca çeşitli ölçme değerlendirme teknikleri ile öğrencilerimizin akademik durumları değerlendirilmekte olup bununla ilgili velilerimiz bilgilendirilmekte ve öğrencilerimiz  bireysel ve grup olarak planlanan etüt çalışmaları ile desteklenmektedir. 

Robotik & Kodlama

Robotik Kodlama ve Yazılım dersi, öğrencilerin teknolojiyi takip eden bireylerden öte teknolojiyi üreten bireylerin yetişmesini hedefler.

Robotik kodlama öğrenme, çocukların; sorgulayıcı düşünme, analiz etme, görsel düşünme, problem çözme ve günümüzün en çok önemsenen algoritmik düşünme kazanımları destekliyor.
Robotik kodlama, 21.yüzyıl becerilerinden olan bilgi ve iletişim teknolojilerine aşinalık, üretkenlik-yaratıcılık, girişimcilik ve sorgulayıcı bakış açısına dair işe yarar bilgiler içeriyor. Eğitim yoluyla edinilen bu bilgiler; okul öncesi, ilköğretim ve lise düzeyindeki çocukların geniş bir bakış açısına sahip olarak kendi potansiyellerini keşfetmeleri de destekliyor.

Sonuç olarak robotik kodlama öğrenmek, hem bilgisayar aracılığıyla kodlamayı tanımayı hem de somut olarak robotların nasıl çalışacağını öğrenmeyi kapsar. STEM becerileri ile birlikte robotik kodlamayı kavrayan çocuklar, yeni nesil diye tarif edebileceğimiz ihtiyaç ve talepleri çok daha erken yaşlarda öğrenmiş olurlar. Ayrıca bilişim ve teknoloji ile tanışan çocuklar, -eğer isterlerse- bu alandaki mesleklerde kariyer hedefleme yolunu seçebilirler.

Düşünme Becerileri

GLO-MIND tekniği ile öğrencilerimizin Düşünme Becerilerini, akıl oyunları ile geliştiriyoruz

Akıl Oyunları Öğrencilere Ne Kazandırır ?

  • Akıl yürütme 
  • Takım çalışmasına dahil olabilme ve bir takımı yönetebilme 
  • Bilgi okur yazarı olabilme 
  • Bilgiyi doğru ve etkin kullanabilme 
  • Esnek ve uyumlu çalışabilme 
  • Problem çözebilme 
  • Sunum yapabilme 
  • Grupla yapılan etkinliklere katılma 
  • Turnuva ve yarışma kurallarına uyma 
  • Kazananı tebrik etme 
  • Hayal gücünde gelişim gösterme 
  • Üretkenlikleri ve yaratıcılıkları becerileri artar…

Öğrencilerin seviyesine göre belirlenmiş özel oyunlarla müfredat kazanımlarının eşleştirilmesi sağlanır.

GLO-MIND Nasıl Çalışır ?

  • Her sınıf seviyesi için belirlenen en az 3, en fazla 6 oyun seçilir. 
  • Bu şekilde onların bilişsel, duygusal, sosyal alanlarının gelişimi desteklenir. 
  • Bu süreçte 3 aşama vardır.
  • 1. AŞAMA: Giriş – Oyunların tanıtılması 
  • 2. AŞAMA: Keşif – Oyunların oynanması ve stratejilerinin keşfedilmesi 
  • 3. AŞAMA: Yansıtma – Oyunda öğrendikleri kazanımların derse aktarılması 

Oyun Kategorileri 

  1. Matematiksel işlem oyunları 
  2. Sözel-dilsel oyunlar 
  3. Şekil-zemin ve geometrik oyunlar 
  4. Dikkat, hafıza ve odaklanma oyunları 
  5. Akıl yürütme ve mantık-muhakeme oyunları
  6. Motor beceri oyunları 
  7. Zaman yönetimi oyunları

Stem Maker

Eğlenceli Bilim Deney Setleri ile öğrencilerimizin bilimsel okuryazarlık gelişimine katkı sağlıyoruz. Bu alanda en etkili yöntem uygulamalı Fen Bilimleri eğitimidir. Bu doğrultuda; 

Eğlenceli Bilim’le çocuklar;

  • Bilimden ilham alır,
  • Bilimi keşfeder,
  • Bilimi günlük hayatlarıyla ilişkilendirir.

Atölyelerimiz

  • Drama
  • Müzik
  • Görsel Sanatlar
  • Robotik Kodlama
  • Spor Salonları
  • Modern Dans
  • Satranç

Kültürel Ve Sanatsal Kulüpler

  • RESİM ATÖLYESİ
  • EBRU ATÖLYESİ
  • TİYATRO KULUBÜ
  • MÜZİKAL ORF ÇALIGILARI
  • RİTİM VE PERKÜSYON ATÖLYESİ
  • DRAMA
  • SERAMİK
  • YARATICI SANAT

Bilimsel Ve Teknolojik Kulüpler

  • ARDUNIO
  • WEB 3.0
  • OYUNCAK TASARIMI 
  • 3D OYUN KODLAMA VE TASARI
  • STEM & MAKER ATÖLYESİ
  • DÜŞÜNME BECERİLERİ

Yabancı Dil Kulüpler

  • ENGLISH READING CLUB
  • DRAMA CLUB

Sportif Kulüpler

  • VOLEYBOL
  • FUTBOL
  • SATRANÇ
  • CİMNASTİK
  • BASKETBOL
  • ÇOCUK YOGASI
  • PİLATES

Kulüpler